‘Omdat eten meer is dan alleen een maaltijd’

‘t Paleis op de Kaasmarkt werd in 2005 overgenomen door Mark en Jaimy Blankendaal. Mark kreeg de Horeca met de paplepel ingegoten. Opa Koenis bracht koffiehuis Koenis, aan de Neckerdijk tot een succes, terwijl Mark boven het bedrijf het leven zag, werd het koffiehuis overgedragen aan Jan en Aat Blankendaal en omgedoopt tot restaurant Blankendaal. Er waren meer ambities, dus Hotel-restaurant Beemsterpolder in de Zuid-Oost Beemster werd geboren.

Daar groeide Mark op en hij wist al snel dat de Horeca in zijn aderen stroomde. Mark heeft alle facetten van de Horeca gezien, geleerd, gewerkt en geproeft. Toen de tijd daar was, kwam Happerij ‘t Hoedje van de Koningin en waren de 3 generaties Horeca in hart en nieren een feit. Met Jaimy Blankendaal en Jasper de Koning als linker- en rechter hand staat er dagelijks een team dat streeft naar een zo hoog mogelijk niveau van kwaliteit in een gezellige ambiance.

 

De van oorsprong lunchroom werd overgenomen en is de laatste jaren uitgebreid in zijn diversiteit. Voor een kopje koffie, een (uitgebreide) lunch, gezellige borrel of een high tea bent u dagelijks aan het juiste adres.

Op vrijdagavond serveert De Koningin en haar Hofhouding, naast de uitgebreide a la carte kaart, een wisselende vrijdagavond maaltijd. Tevens heeft De Koningin elke vrijdagavond dagverse kreeften in huis!

Doordat Mark in alle facetten van de Horeca scholing en ervaring (management, bediening en (freelance) kok) heeft opgedaan, kan er op aanvraag tevens op een, nog hoger, niveau worden gekookt. Private diners in ‘ons paleisje’ of op locatie worden regelmatig georganiseerd. Ook biedt De Koningin en haar hofhouding aan om uw viering te organiseren met diverse catering mogelijkheden op locatie of in ‘ons Paleisje’. Particuliere- en zakelijke gasten zijn bij ons aan het juiste adres. Elke wens of budget is bespreekbaar.

Onze conclusie is een veelzijdig ‘Paleisje’ met vanaf 1 april tot 1 oktober een heerlijk zonnig terras midden in het stadshart van het gezellige centrum van Purmerend en slechts op 50 meter verwijderd van theater De Purmaryn.